Hudpleie

Topp 5 tips for å fjerne hudormer

Hudormer kan være vanskelige å holde i sjakk, men hvis du tar ordentlig vare på huden og lager noen gode rutiner, er det mulig å bli kvitt de små svarte bandittene. Her er 5 gode tips til en mini dyprensende ansiktsbehandling hjemme. 1. Den gode hudpleierutinen Ønsker du det beste middelet mot hudormer, er det […]

Hudormer kan være vanskelige å holde i sjakk, men hvis du tar ordentlig vare på huden og lager noen gode rutiner, er det mulig å bli kvitt de små svarte bandittene. Her er 5 gode tips til en mini dyprensende ansiktsbehandling hjemme.

1. Den gode hudpleierutinen

Ønsker du det beste middelet mot hudormer, er det utvilsomt en god og fast hudpleierutine. Sørg for at huden holdes ren og at hudens fuktighetsnivå er balansert. Et godt rengjøringsmiddel er viktig. Her kan du for eksempel bruke Rinse-off Foam Cleanser Mousse fra Clinique. Den er effektiv, skånsom og passer for alle hudtyper.
clinique rens + konjac svamp2. Varme

Porene i huden er en liten muskel. Det trekker seg sammen når det er kaldt og slapper av når det er varmt. Det betyr at du kan bruke varme for å hjelpe produktene til å trenge bedre inn i huden, men varme kan også bidra til å rense huden. Hvis det er noe i porene, for eksempel: For eksempel, en hudorm, er det en god idé å enten legge en varm kompress på huden før du begynner å fjerne hudormer på nesen eller andre steder. Du kan bruke dette økologiske bomullshåndkleet fra The Organic Pharmacy. Både til rens, som peeling og som varm kompress. Tips fra Beautycos: Bløtlegg kluten i vann og sett den i mikrobølgeovnen i 10 sekunder. Pass på at kluten ikke er for varm før du legger den jevnt over ansiktet.

3. Peeling

Det finnes 3 typer peelinger. 1. Mekanisk peeling. Denne formen kan kjennes ved å bruke små korn, salt, sukker eller organisk materiale for å skrubbe den tørre og grå huden. En god peeling er et godt middel mot hudormer.

2. Enzympeeling som bruker enzymer som papain, et enzym fra papayafrukten, for å løse opp bindingene mellom de døde hudcellene slik at du enkelt kan vaske dem av.

3. Den siste metoden er fruktsyrer, også kalt AHA eller BHA. Syren trenger inn og etser de døde og grå hudcellene, og avslører det levende laget. I tillegg til å fjerne alle døde hudceller, er de fleste peelinger også med på å stimulere hudcellefornyelsen slik at huden får tilbake vitaliteten. Hvis du lider av hudormer eller kviser, kan du merke at huden er ru fordi porene er fylt med talg og skitt. Derfor er det en god idé å eksfoliere huden regelmessig. Når du bruker den mekaniske formen, forbedrer den strukturen, og gjør huden glatt og fin. Denne løsningen hjelper umiddelbart, men siden porene ikke er grundig renset, er det en risiko for at huden blir ru igjen i løpet av kort tid. Vi anbefaler derfor å bruke en blanding av mekaniske, enzymatiske og fruktsyrer. Da får du den ultimate peelingen. Du kan få en skrubb som inneholder alle 3 formene, men det er også fullt mulig å bruke 2 eller til og med 3 forskjellige skrubber for å gi huden mest mulig. Her er et godt forslag til en god ansiktsskrubb.
Clinique Exfoliating Scrub 100ml
4. Dyp rengjøring

Hvis peeling ikke er nok til å holde huden fri for hudormer, kan du dyprense huden nå og da. Her må du være veldig forsiktig og huske at hudormen kan forsvinne, men trykker du for hardt risikerer du å lage hull i huden og det kan sette arr. Sørg for at hygienen er på topp! Huden må være ren før start, samt verktøy/fingrene etc. som du skal bruke under dyprensingen. Forbered huden med et varmt bad eller en varm innpakning, da blir porene fleksible og er lettest å rengjøre dypt ned i porene. Du kan velge å bruke et par gummihansker. Brett et stykke papir rundt pekefingrene og trykk forsiktig rundt hudormene. Hvis hudormen ikke spretter ut av huden, er det best å stoppe og returnere om nødvendig. en annen dag. Du kan bruke en comedone/hudormefjerner for å behandle hudormer. På denne måten unngår du å overføre bakterier fra fingrene.

 5. Maske mot hudormer

En ansiktsmaske mot hudormer er en effektiv og hyggelig ting å gjøre 1-2 ganger i uken, gjerne i forbindelse med din peeling for optimal effekt. Du kan kanskje bruke masken i bestemte områder over nesen eller på haken. Det kan være den velkjente Black Masque, også kjent som en svart ansiktsmaske, som effektivt bekjemper problemet.

handske + blackmask + comedo