Hårpleie

Fra vask til styling

Nå er du klar, du har gjort “sluttvasken”, hva nå? Du vil nå lære å vaske og style håret med Curly Girl-metoden i fem trinn. Husk at håret ditt mest sannsynlig er 99 prosent skadet, for eksempel fra hårfarging, varmeskader, børsting osv. Curly Girl Method er en prosess som egner seg for noen raske resultater […]

Nå er du klar, du har gjort “sluttvasken”, hva nå? Du vil nå lære å vaske og style håret med Curly Girl-metoden i fem trinn.

Husk at håret ditt mest sannsynlig er 99 prosent skadet, for eksempel fra hårfarging, varmeskader, børsting osv. Curly Girl Method er en prosess som egner seg for noen raske resultater og for andre langsomme resultater. Håret ditt er i konstant utvikling avhengig av hvor skadet det er. Det er derfor umulig å si når du vil se hårets fulle potensial. Jeg har holdt på med metoden i to år, og jeg ser fortsatt at den stadig endrer seg. Men etter et år vil håret ditt vise deg hva det er i stand til.

Husk at denne metoden ikke vil gi deg bølger eller krøller i håret hvis du ikke har det naturlig!

Før du begynner, sørg for at alle produktene dine er fri for silikon, voks, sulfat og alkohol.

Trinn 1: Rengjøring

I stedet for å vaske håret med vanlig sjampo, vask med en som er sulfat- og silikonfri. Du bør ikke starte denne metoden uten å gjøre den siste vask

Vel, når du vasker håret i badekaret, vasker du faktisk ikke håret, du vasker faktisk hodebunnen. Det er ikke håret ditt som er skittent, men hodebunnen, for det er der skitten legger seg. Det er viktig å vaske det av ved å massere produktet inn i hodebunnen med fingertuppene eller en sjampobørste. I tillegg til rensing stimulerer de blodsirkulasjonen, noe som hjelper håret til å vokse. På den annen side, hvis du vasker håret selv, bidrar det til å forhindre at det tørker ut; med krøllete hår er fuktighet det viktigste.

Vask hodebunnen om nødvendig. 1-2 ganger i uken. Hvis du trenger å vaske håret oftere, vask det bare med balsam slik at du ikke fjerner håret for dets naturlige oljer og fuktighet.

Trinn 2: Konditionering

Sammen med stylingprodukter vil omsorg raskt bli din beste venn!

Etter rensing er det på tide å løsne håret, noe du gjør med balsam. Ta en god porsjon og legg den i håret. Unngå å legge den for nær hodebunnen, ellers vil du miste volum, noe vi ikke ønsker. Det er en prosess for å få det riktig. Bruk fingrene og start i endene av håret. Arbeid deg opp gjennom håret. Med krøllete hår kan naturlig hårtap ikke gli ut av håret som med rett hår. I tillegg må du huske å ikke vaske håret mer enn 1-2 ganger i uken.

Bruker du Curly Girl-metoden bør du kun gre håret med fingrene! Her vil jeg innrømme at jeg bruker en bred tannkam for å rette ut håret etter å ha rettet det med fingrene. Jeg gjør dette unntaket fordi jeg kun vasker håret en gang i uken og får derfor kun den fine følelsen av nykjemmet hår i dusjen. Jeg tror alle vet hvor fint det er å ha nykjemmet hår. Det er bare den beste følelsen, og jeg vil ikke gå på akkord med det. Hvis du vil gjøre det akkurat som meg, husk at du bare må gjøre det når håret er vått og løst.

Ikke la deg skremme av hvor mye balsam du trenger – det er mye!

Trinn 3: “Lytt til håret ditt”

Nå er tiden inne for å lytte til håret ditt. Du tror kanskje jeg har blitt gal. Det jeg mener med å lytte til håret ditt er å ikke ha en samtale med det – det ville vært sprøtt. Nei, du må føle hva håret ditt trenger. Er det fuktighet, protein eller er det i balanse? Krøllete hår er naturlig tørrere og trenger derfor fuktighet. Du kan vanligvis kjenne etter en hårvask om håret føles tørt eller høyaktig, da trenger det fuktighet. På den annen side, hvis den føles for myk og aldri tørker, har den fått for mye fuktighet. Da er det bare én ting som gjenstår, det er å gi proteiner. Det er alltid en hårfin balanse som du må lære deg å håndtere. En god idé er å gi håret en dyp balsam (fuktmaske) en gang i uken, som du kan gjøre som en forlengelse av vasken. Med protein er det derimot vanskelig å gi råd fordi det er veldig forskjellig, du må lytte til håret ditt.

Trinn 4: Styling

Nå har du endelig kommet til stylingdelen, det er her ting kan bli vanskelig. Det er så mange forskjellige måter du kan style håret på. Jeg innrømmer gjerne at jeg etter 2 år fortsatt ikke har funnet ut den beste måten å style håret mitt på. Det høres kanskje rart ut, men stylingmetoden har en enorm innvirkning på hvordan sluttresultatet vil se ut.

Noen foretrekker å style håret når det er vått, andre foretrekker å style håret når det er tørt. En god idé er å følge anbefalingene for stylingprodukter.

Jeg kan ikke gi deg den rette eller beste stylingoppskriften fordi det finnes en rekke metoder. Men jeg vil anbefale at du alltid starter stylingen med en leave-in for å holde på fuktigheten i håret. Avslutt med en gel for å unngå krus når håret tørker.

Når jeg styler starter jeg med en leave-in, så tar jeg på en krøllekrem. Så styler jeg håret fritt, enten legger jeg på en mousse og en gele, eller så nøyer jeg meg med geléen. Når jeg er ferdig, scruncher jeg håret mitt da det hjelper til med å friske opp krøllemønsteret.

På slutten tar jeg mikrofiberskjerfet mitt eller en gammel bomullst-skjorte og “klemmer” det igjen. Du trenger ikke å bekymre deg for at produkter kommer på t-skjorten eller i mikrofiberskjerfet fordi det er den overflødige mengden håret ditt ikke trenger.

Bruk aldri et vanlig håndkle da det er for hardt mot håret og kan forårsake krus eller slitasje på håret.

Husk at hvis du har fint hår med løst krøllmønster, er det lurt å bruke lette produkter da de ikke vil tynge håret ned. Alle produktene i denne presentasjonen er lette produkter.

Trinn 5: Lufttørk eller føn med diffusor

Nå er det over, siste steg – Ja!

Da er det tid for det store spørsmålet, skal du lufttørke eller føne håret? Jeg lufttørker aldri, jeg har ikke tålmodighet eller tid til det, og jeg vil ikke gå rundt med vått hår. Derfor føner jeg det, men alltid på laveste varme og hastighet slik at jeg ikke gjør varmeskader på håret.

Når håret er tørt, kan du kjenne en såkalt gelstøp. Dette er gelen du brukte for å fullføre stylingen. Når håret er 100 % tørt, scrunch for å lage myke krøller med mye hold. Så er det bare å riste ut håret ved røttene og du er ferdig.