Hudpleie

Unn føttene dine en luksuriøs pedikyrbehandling

Først av alt, hva er en pedikyr? Pedikyr er en behandling for føttene som du kan gjøre selv hjemme eller på en klinikk. En pedikyrbehandling vil få føttene til å fremstå ryddigere og mer ivaretatt. Behandlingen er ren selvpleie og består av et fotbad hvor neglene og hard hud blir pleiet og fuktet. Til slutt […]

Først av alt, hva er en pedikyr?

Pedikyr er en behandling for føttene som du kan gjøre selv hjemme eller på en klinikk. En pedikyrbehandling vil få føttene til å fremstå ryddigere og mer ivaretatt. Behandlingen er ren selvpleie og består av et fotbad hvor neglene og hard hud blir pleiet og fuktet. Til slutt kan du avslutte med eller uten neglelakk – det spiller ingen rolle, føttene dine ser veldig bra ut etter pedikyren.

Hva er inkludert i en pedikyrbehandling?

Når du gir føttene en pedikyrbehandling, bestemmer du hvor mange av disse trinnene du vil gjennomføre. Her er bare en liste over hva som inngår i en pedikyrbehandling i en klinikk, samt hva du kan gjøre hjemme. Gi føttene dine

Et fotbad
Forme, klippe og file negler
Cuticles skyves tilbake
Fjerning av hard hud ved arkivering
En fotmassasje
En neglelakk
En bolle
En fotmaske og fotkrem
Påføring av neglelakk eller gellakk

Hvis du bestemmer deg for å følge hele denne guiden, lover vi at føttene dine vil takke deg.

Før du gir neglene en fin gellakk, må du ha klargjort føttene med en skikkelig og grundig pedikyr.

Bør du bruke gellakk på tærne etter en pedikyr? – Så husk å IKKE bruke fotkrem før og/eller under påføring av neglelakk. Dette resulterer i at lakken ikke kan feste seg ordentlig til neglen. Bruk derfor i stedet en fotkrem etter maling.

Hos BEAUTYCOS tilbyr vi et bredt utvalg av produkter som du kan bruke til den ultimate pedikyrbehandlingen hjemme. De anbefalte produktene er nevnt i vår guide.

Myk opp føttene med et fotbad

Det viktigste med en pedikyr er å starte med å gi føttene et velfortjent fotbad. Her må du myke opp føttene, men unngå å løse dem helt opp. Unn derfor føttene et fotbad i maks 15 minutter i badekar med varmt vann og fotsalt.

Hos BEAUTYCOS finner du mange forskjellige fotbadesalt. En av våre favoritter er dette 5-stjerners vurderte Wonder Spa – Bath Crystals Golden Amber Saffron. Dette produktet er perfekt for fotbadet og lukter fantastisk. Fotbadesaltet inneholder naturlig havsalt og gullpigmenter som gir føttene dine et glamorøst utseende samtidig som de etterlater føttene dine myke.

Sjekk ut vårt utvalg av fotbadesalt her....

Klipp, form og fil neglene dine

Etter fotbadet er hud og negler myke og smidige. Så nå klipp og form neglene slik du vil. Husk at det er viktig å trimme tåneglene riktig for å unngå inngrodde negler. Derfor må du alltid klippe tånegler rett og unngå å kutte sidene. Skal du klippe tåneglene, kan du for eksempel velge denne pakken fra Glaubea, som inkluderer to negleklippere, både til føttene og til hendene.

Fil nå neglene slik at de verken frynser eller setter seg fast i sokker eller lignende. For å file neglene kan du for eksempel bruke denne Sibel Nails fot- og neglebørsten med pimpsteinkunst i hvitt. Denne filen er et 2-i-1 produkt som inkluderer både en neglebørste og en fotfil.


Eller du kan velge dette populære Scholl Velvet Smooth – Electronic Nail Care System. Denne elektriske filen har tre hoder som du kan velge etter dine behov. Enheten har to forskjellige hastigheter.

Trykk neglebåndene på plass

For å få mest mulig ut av neglene og gjøre dem så vakre som mulig, er det viktig under pedikyrbehandlingen at du skyver neglebåndene på plass. På denne måten vil du også oppleve at gellakken din eller andre lakker fester seg så godt som mulig lenger.

Her må du bruke en cuticle pusher eller bruke miniatyrbildet for å skyve den døde huden/neglebåndsenden på plass. Klipp så av det siste av det døde hvite skinnet. Her kan du for eksempel velge disse TWEEZERMAN Grip & Snip neglebåndstangen med spiralfjær.

Fjern hard hud

Det er ikke noe verre for utseendet til føtter enn hard hud og sprukne hæler. Hård hud har en tendens til å sette seg på hælen, under forfoten og på tærne. Der det oppstår hard hud, er det vanligvis der huden presses gjennom skoen.

For å fjerne hard hud kan du bruke denne TWEEZERMAN – Safety Slide Callus Shaver og Rasp. Den fjerner effektivt hard hud og jevner ut huden på føttene.

Det er viktig at du husker å bruke godt fottøy og også husker å pleie føttene daglig, for eksempel med en fuktighetskrem. På denne måten vil du merke at føttene dine ikke blir så ille som om du for eksempel bare ga dem en pedikyr 1-2 ganger i året.

Eksfolierende fotmaske

Hvis du liker eksfolierende masker, bare pass på at du ikke bruker en eksfolierende maske før du legger på gel-neglelakk. Dette er fordi peelingmasker gjør at hard hud og død hud faller av etter 10-15 dager. Hvor det er mer optimalt å fjerne hard hud umiddelbart.

Vil du bare ha et godt resultat for føttene, er en peelingmaske det opplagte valget for å få silkemyke og sommerklare føtter hele året fremfor en hardbarberhøvel. Se for eksempel disse fantastiske SALVEQUICK Exfoliating Socks, som effektivt fjerner døde hudceller og hard hud.

Se vårt utvalg av fotmasker her…

Fukt føttene og gi dem riktig fotkrem

Etter å ha fjernet hard hud, enten det er med en peeling maske eller en barberhøvel, må føttene dine virkelig skjemmes bort med fuktighet!

Fordi du har fjernet hard hud før du bruker en fuktighetsgivende fotkrem, trenger kremen enda lettere inn i huden. En ekstremt god fotkrem som vi anbefaler er denne, AUSTRALIAN BODYCARE – Foot Cream.

Det er bare fantastisk for å myke opp hæler og føtter. Bruk gjerne denne kremen en eller to ganger om dagen hvis føttene er veldig dårlige

Se vårt utvalg av fotkremer her…

Du har nå fullført alle trinnene utover å få neglene til å se vakre ut.

Lag vakre negler med lakk

Ønsker du et alt-i-ett-sett hvor du får alt du trenger for en neglepedikyrbehandling, så er Le Mini Macaron det opplagte valget da pakkene deres inkluderer alt. Se for eksempel disse to settene.

Sjekk ut vårt utvalg av Le Mini Macaron her…

Skal du ut på byen kan du få like vakre negler som på bildet her ved å påføre en gellakk. Hvis du vil ha vakre negler hele året, er denne gel-neglelakkmetoden perfekt for deg.

Vi håper at denne guiden gir deg vakre føtter. Vi håper også du prøver denne fotbehandlingen med pedikyr.