Hudpleie

Tørrbørsting mot appelsinskall – slik fungerer det

De fleste av oss kjenner dem. De små bulkene og ujevnhetene på lårene og baken. Cellulitt er et kosmetisk fenomen. Så det er ikke farlig, fysisk begrensende eller skadelig, men det påvirker selvtilliten til mange kvinner (og menn). Jeg utviklet cellulitter i ung alder, og det har vært en av mine største usikkerhetsmomenter i mange […]

De fleste av oss kjenner dem. De små bulkene og ujevnhetene på lårene og baken. Cellulitt er et kosmetisk fenomen. Så det er ikke farlig, fysisk begrensende eller skadelig, men det påvirker selvtilliten til mange kvinner (og menn). Jeg utviklet cellulitter i ung alder, og det har vært en av mine største usikkerhetsmomenter i mange år. Cellulitt kan være vanskelig å eliminere helt, men det finnes flere verktøy som kan redusere det. I dette innlegget skal jeg fortelle om en metode som jeg har testet – nemlig tørrbørsting.

Hva er cellulitt?

Cellulitt er også kjent som appelsinskall. Det kalles appelsinskall fordi huden har bulker og ujevnheter som kan minne om teksturen til en appelsinskall.

Kort fortalt er cellulitt et overfylt fettavleiring i underhuden og forekommer oftest på baken, lårene og magen. Det er noe som kan ramme hvem som helst, enten du er slank eller overvektig. Noen lærer om det i puberteten. Cellulitt er ofte genetisk. Så hvis moren din har cellulitter, vil du sannsynligvis oppleve det selv på et tidspunkt. Men livsstil og alder har også innflytelse.

Hva er tørrbørsting?

Tørrbørsting har blitt brukt for å stramme huden i hundrevis av år, og det er en metode anbefalt av eksperter over hele verden. De fleste bruker tørrbørsting for å forebygge eller redusere cellulitter, men metoden har også mange andre gode egenskaper:

  • Fjerner avfallsstoffer i kroppen
  • Stimulert bindevevet og nervesystemet
  • Forhøyet blodsirkulasjonen
  • Eliminert døde hudceller
  • Hjelper for inngrodde hår
  • Forbedrer hudens motstand

Det er derfor mange gode grunner til å kjøpe en tørrbørste. Tørrbørsting er også superenkelt og tar ikke mer enn 5 minutter.

Jeg brukte The Organic Pharmacy tørrbørste. Den er tilgjengelig her til en god pris.

Hvordan fungerer tørrbørsting?

Tørrbørsting øker blodsirkulasjonen og reduserer dermed fettcellene som danner cellulitter.

For å se resultater er det viktig at du husker å bruke børsten hver dag. Det skal sies at cellulitter ikke forsvinner over natten – her bør du regne med å tørke børste i minst 3 måneder for å kunne oppnå merkbare resultater. Tørrbørsting må også vedlikeholdes dersom du ønsker å opprettholde resultatene.

Resultat

Tørrbørsting var en spesiell opplevelse i starten, men jeg fant raskt ut at jeg ble vant til følelsen. Jeg testet tørrbørsting hver dag i en måned og kan allerede se forskjell. Huden min føles mye mykere og glattere og samtidig synes jeg den ser jevnere ut enn før. Jeg har selvfølgelig ikke blitt helt kvitt cellulitter enda, da dette krever litt mer tid. Men jeg kan kjenne at det er bra for huden min og det er derfor jeg kommer til å fortsette.

Jeg ville deg
Anbefaler på det sterkeste å prøve en tørr børste hvis du bryr deg om din
Ønsker å ta vare på kroppen og være klar for bikinien.

Det er viktig å merke seg at det er ulike grader av cellulitt og huden varierer også fra person til person. Derfor kan jeg ikke garantere at du vil oppnå de samme resultatene som meg innen samme tidsperiode. Men vær tålmodig. Til slutt lønner det seg.

Slik tørrbørster du

Børsten har et langt håndtak slik at du enkelt kan nå hele kroppen. For å få mest mulig ut av egenskapene til tørrbørsting bør du børste deg overalt. Unngå imidlertid børsteeksem, sår, solbrent hud, åreknuter og blodpropp.

Det er best,
Børst i sirkulære bevegelser da dette gir deg et bedre grep om stoffet
motta. Du kan også bruke lange rette slag og bare sirkulære
Børste bevegelser på magen og baken.

Start slik
så langt fra hjertet ditt som mulig og jobb deg oppover.
Start ved føttene og jobb deg opp til bena og baken
før.

Børst deretter
Dine hender og armer.

Gå fra
Armer på mage og bryst.

Til slutt, børst ryggen. Start ved nakke/skuldre og jobb deg til korsryggen.

Hudpleie etter tørrbørsting

Avslutt tørrbørsting med en fuktighetsgivende kroppspleierutine. Her finner du et stort utvalg av gode fuktighetskremer. Mitt personlige favorittmerke er Babor. Her får du virkelig god kvalitet og Barbor hos BEAUTYCOS har alltid gratis frakt. Finn dem her…

Et lite tips til de utålmodige

Er du utålmodig? Da vil jeg anbefale å kombinere tørrbørsting med Caudalies Vinosculpt Lift & Firm Body Cream. Denne kremen virker oppstrammende og gir samtidig huden mye fuktighet.