Hårpleie

Stell av skjegget

Her tilbyr vi den ultimate guiden til hvordan du enkelt kan holde skjegget ditt vakkert og velstelt, enten det er langt eller kort Skjegg vokser helt naturlig, men de færreste menn glemmer at skjegg også er hår som må pleies – minst like mye som håret på hodet. Vask og rengjør skjegget daglig Skjegget utsettes […]

Her tilbyr vi den ultimate guiden til hvordan du enkelt kan holde skjegget ditt vakkert og velstelt, enten det er langt eller kort

Skjegg vokser helt naturlig, men de færreste menn glemmer at skjegg også er hår som må pleies – minst like mye som håret på hodet.

Vask og rengjør skjegget daglig

Skjegget utsettes for daglige endringer i temperatur, mat og andre ting som krever spesiell omsorg. Sørg derfor for å rengjøre skjegget daglig med såpe og vann. Det er viktig at du bruker en sjampo spesielt utviklet for skjegg for å redusere irritasjon. Gjør det derfor til en rutine å vaske skjegget om morgenen eller kvelden. Voksing daglig resulterer i et sunnere og mer skinnende skjegg. Hvis du opplever at skjegget ditt er mattet eller du ønsker mer glans og mykhet, kan du med fordel bruke skjeggbalsam.

Gi skjegget næring med olje

En god skjeggolje er det beste når det kommer til skjeggpleie.
Oljen trenger inn i håret og gir næring til håret fra innsiden, samtidig som det gjør skjegget lettere å styrke og oppnå glans. I tillegg hjelper skjeggolje til å legge ned hardt og uregjerlig hår. Hvis mulig, gjør det til en vane å tilsette skjeggolje i skjegget etter at du har dusjet om morgenen. På denne måten tar du vare på skjegget, gir det glans og duft. Masser ganske enkelt oljen inn i ditt tørre skjegg.

Trim skjegget med en kam

Hvis skjegget ditt er lengre enn noen få centimeter, er det viktig at du grer det med en skjeggkam. Gre skjegget med en kam daglig for å forhindre at skjegget floker seg sammen og i stedet for å holde det sunt, luftig og fyldig. Sørg for å gre skjegget med en kam eller børste minst annenhver dag.

Klipp og trim skjegget regelmessig

Sørg for å trimme barten regelmessig slik at håret ikke strekker seg utover overleppen. Bruk eventuelt en barberhøvel med avstandskam. I likhet med barten må tuppene på resten av skjegget også trimmes regelmessig. Som en tommelfingerregel tipsene omtrent annenhver uke. Skjegget holder seg sunnest når det trimmes regelmessig, fjerner slitte tupper og lar håret fremstå sunnere, sterkere og blankere.


Hvis du følger rådene våre ovenfor, vil du ha et vakkert, naturlig og skinnende skjegg som du kan være stolt av.