Hårpleie Hudpleie

Solpleieguide for varme sommerdager

Når sommeren nærmer seg og vi gleder oss til å komme ut i varmen og nyte solen. Vi kjenner det alle godt: «Tenk på solbeskyttelse»! Men hvilken bør du bruke og hvordan sikrer du at både kropp, ansikt og hår er beskyttet? Les her for vi vil gi deg gode tips til hvordan du sikrer […]

Når sommeren nærmer seg og vi gleder oss til å komme ut i varmen og nyte solen. Vi kjenner det alle godt: «Tenk på solbeskyttelse»! Men hvilken bør du bruke og hvordan sikrer du at både kropp, ansikt og hår er beskyttet? Les her for vi vil gi deg gode tips til hvordan du sikrer optimal solbeskyttelse – uten å måtte gå på akkord med brunfargen. Vår solpleieguide introduserer deg også for våre favorittsolpleieprodukter som er essensielle på en varm og solrik sommerdag.

Hvilken beskyttelsesfaktor?

Den generelle tommelfingerregelen for mengden solkrem i ansikt og hals er en halv teskje. Bruk en teskje til hver arm og ben. Påfør en mengde tilsvarende ett shotglass eller espressokopp på ryggen, brystet og magen.

Når det gjelder faktoren anbefaler vi at du bruker minst en faktor 15 – både om våren og sommeren. På den annen side, hvis du ønsker å gå i sol og varme i sør, anbefaler vi å gå opp til en faktor på 20, 30 eller 50.
Når det kommer til forskjellen mellom faktorer, kommer det hovedsakelig ned på hvor lang tid det tar å påføre huden på nytt. En faktor på 15 må oppdateres mye oftere enn en faktor på 30.
Faktor handler også om UV-beskyttelse, som er filteret som beskytter mot solens UV-stråler og forebygger solskader/hudskader. Bruk alltid en høyere faktor på utsatte områder som ansikt, bryst, skuldre, hender og nakke for å unngå solskader. Velg i tillegg alltid en solfaktor som tilbyr både UVA- og UVB-beskyttelse, slik at du kan sikre at huden er optimalt beskyttet.


Solpleie for ansiktet

Solkrem for ansikt og kropp gir lik beskyttelse. Imidlertid er huden i ansiktet mer følsom enn på kroppen. Derfor trenger du en krem ​​som er mildere for ansiktet enn for kroppen.
Vi anbefaler Australian Gold. Denne solkremen er dermatologisk testet, parabenfri og spesielt hypoallergen for sensitiv hud. Solkremen beskytter mot både UVA- og UVB-stråler. Premium Coverage trekker raskt inn i huden slik at du er klar til å hoppe i vannet eller sole deg. Produktet inneholder blant annet aloe vera og vitamin E, som sikrer best mulig beskyttelse og pleie for huden din. Huden forblir myk og fuktet.
Hvis du ikke kan vente med å få farge naturlig, har Australian Gold også utviklet en solkrem med brunfarge-forsterkende effekt kalt Coverage Faces SPF 45 M/Selftan, som lar deg gradvis bygge farge mens du soler deg. Solkremen fremmer farge og gir huden et gyllent og naturlig resultat.

Ønsker du ekstra beskyttelse for sensitive områder hvor du lettere brenner, har Australian Gold utviklet en Face Guard. Face Guard Stick er vanntett, svettetett og oljefri, noe som gjør den ideell for vintersport. Har du tatoveringer som trenger ekstra beskyttelse mot solen, er denne pinnen perfekt.

Solpleie for kroppen

Ønsker du en solspray som trekker raskt inn i huden og beskytter mot både UVA- og UVB-stråler, kan Australian Gold’s Spray Gel Sunscreen være noe for deg.
Dette er en pumpespray solkrem som er enkel å påføre og spre over kroppen. Produktet inneholder blant annet aloe vera, vitamin E, australsk tea tree olje og solsikkefrøekstrakt, som sørger for at huden beskyttes og pleies i solen. I tillegg har produktet en herlig eksotisk duft som kan minne deg om en tropisk ferie. Solsprayen er tilgjengelig i faktor 6, 10, 15 og 30.
Hvis du ikke kan vente på at solen skal gi deg den fargen du ønsker, kan du bruke Australian Gold Spray Gel Sunscreen M/Selftanner. Dette er en umiddelbar solspray med bronzereffekt som gir deg en øyeblikkelig midlertidig brunfarge. Produktet inneholder naturlig karamell selvbruner som gir en mørkere farge, mens SPF-innholdet beskytter huden mot solen.

Solpleie for hår

I tillegg til kropp og ansikt er det også viktig å beskytte håret mot solen. Som et resultat av eksponering for solen, kan håret bli tørt og blekne i fargen. Med GLYNT Sun Scalp Protect Spray får du en pleiende spray som både forebygger og bekjemper solstresset hår. Produktet fukter ikke bare håret, men har også innebygd fargebeskyttelse som sørger for at solen ikke falmer hårfargen. Spray ganske enkelt produktet inn i håndkletørt hår og masser godt inn i håret. Produktet må ikke skylles ut.

Solpleie for leppene

Mange glemmer ofte at leppene deres også trenger spesiell pleie i solen. Huden på leppene, som i ansiktet, er mer delikat enn på resten av kroppen. Hold leppene dine fuktige og myke med en leppepomade som både fukter og beskytter mot solen. Lip Balm SPF 30 fra Australian Gold er lett å ta med på farten og gir perfekt beskyttelse for leppene dine i solen. Leppepomaden beskytter leppene med sin høye faktor og gir ekstra fuktighet samtidig som den har en mykgjørende effekt.

Gode ​​tips til soling og stell

  • Finn et solpleieprodukt som passer din hudtype
  • Bruk kun solpleieproduktene dine i én sesong og sjekk emballasjen for å se hvor lenge produktet varer etter bruk
  • Bruk alltid en høyere faktor på utsatte områder som ansikt, bryst, skuldre, hender og nakke for å unngå solskader
  • Velg i tillegg alltid en solfaktor som tilbyr både UVA- og UVB-beskyttelse, slik at du kan sikre at huden er optimalt beskyttet
  • Generelt bør du tilbringe så lite tid i solen som mulig mellom 12.00 og 15.00
  • Bruk alltid vannfast solkrem hvis du svetter tungt eller må bade – husk alltid å påføre på nytt etter svømming
  • Bruk alltid solkremprodukter, uansett hvor solbrun du er
  • Ikke opphold i direkte sollys for lenge av gangen
  • Påfør solkrem 20 minutter før soleksponering
  • Sett solkremen i skyggen når du er på stranden. Hvis solkrem utsettes for høy varme, vil den miste sin effektivitet over tid.