Hårpleie

Marusa: Det var slik jeg ble en Curly Girl

Det var Marusas interesse for bærekraft som førte til at hun prøvde Curly Girl Method, hvor hun lærte å fremheve bølgene i håret. Her deler hun sine tanker og erfaringer med metoden samt sine favoritthårprodukter. Min historie Jeg er 40 år, mor til to barn og har brukt Curly Girl-metoden i rundt seks måneder nå. […]

Det var Marusas interesse for bærekraft som førte til at hun prøvde Curly Girl Method, hvor hun lærte å fremheve bølgene i håret. Her deler hun sine tanker og erfaringer med metoden samt sine favoritthårprodukter.

Min historie

Jeg er 40 år, mor til to barn og har brukt Curly Girl-metoden i rundt seks måneder nå.

Jeg har faktisk ikke typiske krøller og har trodd at håret mitt var «rett» hele livet. Nå som jeg har oppdaget Curly Girl-metoden ser jeg at jeg har bølget hår. Dette er hår med bølger og myke krøller – helt naturlig.

Jeg er biolog og er derfor veldig interessert i bærekraft. Derfor har jeg kun brukt økologiske og miljøvennlige hårprodukter og kosmetikk i mange år. Jeg er også en stor fan av det naturlige utseendet. Derfor bruker jeg en “lat” metode hvor jeg ikke trenger å overstyle meg hver dag, men jeg er likevel fornøyd og fornøyd med resultatet.

Funn og deres konsekvenser…

Selv om jeg var i stand til å finne mange miljømerkede produkter i mange år, oppdaget jeg for noen år siden at sulfater var en veldig dårlig ting – for meg. Håret mitt ble tørt, matt og krusete og hendene mine tørket ut ved neglebåndene.

Derfor er sulfater nå forbudt i huset mitt. Jeg pleide å bruke sulfatfri sjampo og vanlig hårbalsam. Mange av disse vil bli kategorisert som “lavt poo”. Samtidig lette jeg hele tiden etter mer pleie for håret mitt fordi det var tørt, krusete og fet.

Mitt dilemma var om jeg skulle prøve no-poo-metoden slik mange andre øko-jenter hadde gjort. Her vasker du kun håret med vann. Eller bør jeg investere i den nyeste sulfatfrie hårvasken fra USA? Så kom jeg over krøllejentemetoden. Det ga bare så mye mening for meg! Problemet kunne ikke løses ved å ikke bruke noen produkter i det hele tatt (no-poo). Så lenge håret hadde silikonrester, ville det aldri vært sunt. En økologisk balsam kan også inneholde alkohol og vil tørke ut håret og hodebunnen over tid.

Curly Girl Method var veien videre for meg

Bingo! Jeg måtte bruke en krøllete jente godkjent sjampo for den siste vask for å få alle silikonene ut av håret mitt. Etter det var det bare å vaske med godkjent balsam og bruke godkjente stylingprodukter. Jeg visste at det ville ta lang tid, men jeg trodde håret ville bli bedre med tiden.

Jeg begynte å bruke Curly Girl-metoden med selvtillit, og jeg ELSKER det! Jeg kan nå se håret mitt bli sunnere for hver vask og de naturlige bølgene mine dukker opp – helt av seg selv.

Jeg trodde faktisk at det å vaske håret med balsam ville gjøre det fett, men det gjør det ikke. Siden jeg av og til er med på filmproduksjoner hvor man blir stylet med hårprodukter, må jeg gjøre siste vask igjen etterpå for å fjerne silikonene og håret blir bare så tørt. Vasking med balsam er rett og slett genialt for dette.

Gjør strekktesten

Håret mitt er helt rent. Det er viktig å gjøre strekktesten for fuktighet og proteinbalansen i håret ettersom det endrer seg over tid.
Med denne testen vil du finne ut om håret ditt mangler fuktighet eller protein eller om det allerede er i balanse. Hvis håret inneholder for mye fuktighet vil det kruse mye, selv om det er godt næret. Jeg bruker en billig godkjent vaskebalsam til å begynne med. Etterpå bruker jeg en merket balsam for å gi enten mer protein eller mer fuktighet etter behov.

Å være en øko-jente

Som sagt var jeg ikke en hyppig bruker av produktet før da jeg trodde håret mitt “bare” var rett og det var ikke så mye jeg kunne gjøre med det.

Men nå, med Curly Girl-metoden, er det flott å kunne supplere med produkter som får bølgene til å skille seg ut og etterlater håret mer næret. Og de godkjente produktene gjør ikke håret «tungt» eller matt, det er fantastisk.

Siden jeg fortsatt er en øko-jente, bruker jeg kun produkter som enten er miljømerket eller laget primært av naturlige ingredienser. Det finnes et godt utvalg godkjent for krøllete jenter, og flere vil bli lagt til etter hvert som hårselskapene får øynene opp for denne milde og effektive metoden for å fremme hårets naturlige skjønnhet.

Mine favoritt CG-vennlige produkter

Purerené: Maple Sculpting Fixativ

Sculpting Fixative er et naturprodukt som gir krøllene sterkt hold. For bølget hår som mitt synes jeg produktet ikke gir så definerte bølger som jeg forventet, men det så fortsatt bra ut. Til tross for hold, føltes produktet lett og luftig i håret, nesten uten gips. Etter å ha vasket med rens og balsam, klemmer jeg bare produktet inn i håndkletørt hår og lar så håret lufttørke.

John Masters Bearberry Skin Balancing Toning Mist

En organisk, skyllefri hårfuktighetskrem. Konsistensen er som en vannstrøm og den lukter naturlig og herlig. Du kan bruke den på både vått og tørt hår. For bølget hår som mitt gir det ikke god definisjon til krøllene, men det hjelper til med å gjøre håret bølget og mykere. Det er supergodt å komplementere din hudpleiebalsam når huden mangler fukt over lengre tid. Den kan påføres etter vask og fungerer lenge mens du er ferdig med å style håret. Men hvis håret ditt mangler mer protein enn fuktighet, vil jeg anbefale å vente med å bruke dette produktet til du mangler fuktighet igjen.