Hudpleie

Lag din egen brudesminke

Hvis du vil bruke din egen brudesminke eller få en venn til å hjelpe deg, her er en gjør-det-selv-guide for hvordan du kan skape en klassisk og naturlig, men likevel fantastisk look.

Hvis du vil bruke din egen brudesminke eller få en venn til å hjelpe deg, her er en gjør-det-selv-guide for hvordan du kan skape en klassisk og naturlig, men likevel fantastisk look.

Selv om sminkesmaken varierer fra person til person, ønsker mange bruder et enkelt utseende som komplementerer en hvit brudekjole på deres store dag.

Vi viser deg hvordan du best (og raskt) forbereder huden din for sminke, viser deg de enkleste teknikkene og introduserer deg for produkter som hjelper sminken din til å holde dag og natt.

Hudpleie er alt og alt

Skal du ha jevn og feilfri sminke på den store dagen, er det viktig å ta vare på huden på forhånd. Velstelt hud er nøkkelen til perfekt sminke. Ta derfor litt ekstra tid i dagene før bryllupet ditt til å fukte huden din.

Noen uker før bryllupet, start med en god fuktighetsmaske som du bruker en gang i uken.

Selv om du som brud er veldig opptatt og veldig spent på bryllupet, noe som betyr at du ikke sover mye om natten, kan du ikke undervurdere viktigheten av skjønnhetssøvn. Hvis du noen gang opplever at du ikke klarer å sove, kan du lindre de hovne øynene og redusere poser under øynene med en øyekrem eller øyeserum.

Noen gode tips

  • Prøv å unngå dyprensende behandlinger så mye som mulig i uken før bryllupet, da huden kan være spesielt sensitiv når du er stresset.
  • Ikke ta på deg brudekjolen før du er helt ferdig med sminken på bryllupsdagen. Det skal ikke være sminkerester igjen på kjolen.
  • Det er nesten alltid best å velge klassisk sminke, enten med gull, brun eller rosa toner. Det gir best resultat om du vil ha på deg en hvit eller veldig lett brudekjole.
  • Gylne og rosa nyanser understreker blå og grønne øyne.
  • Hvis du har mørke øyne, kan du bruke en utvidet fargepalett
  • Fokuser på bare ett område av ansiktet; øyne eller lepper. Hvis du bruker en dristig leppefarge som rød, bør du vurdere å tone ned øyesminken litt og omvendt.
  • Brudesminke handler generelt om å velge et enkelt og elegant uttrykk.

Begynn med å bruke en jevn base

Etter hudpleie er det viktig å bruke en god primer, som sørger for at makeupen legger seg jevnt på huden og varer lenger.

Start med en concealer og påfør den på de nødvendige områdene som: For eksempel under øynene, rundt øynene, på haken og muligens leppene.

Påfør deretter en god foundation som gir et matt resultat slik at huden ikke skinner på bilder, som har høy dekning og lang slitasje. Dette kan for eksempel være L’Oréal Infallibe 24-Matte Foundation, som gir en frisk følelse og varer opptil 24 timer.

Loreal infallible 24h- matte 24 golden beige 35ml

Avslutt med et godt pudder som også har høy dekning og lang slitasje.

Få en frisk look med highlighter

En god highlighter fremhever det du ønsker i ansiktet, tilfører mye glans og er essensielt for et fototungt bryllup. Highlightere kommer i forskjellige nyanser, så du må finne en som passer din hudtone. Hvis du er i tvil om farge, kan du ikke gå galt med en lett highlighter da den gir en frisk glød. Prøv for eksempel E.l.f. Highlighter i fargen Moonlight Pearls, som også gir litt skimmer.

Påfør highlighter på neseryggen, under brynbeina, over kinnbeina og rett over overleppen eller hvor som helst du vil fremheve ansiktstrekk.

Øyne

Start med å tegne brynene med en brynblyant, både rundt brynene for å forme dem og for å tegne dem opp. Bruk deretter en bryngel for å forme og sette brynene. Dette sikrer også at øyenbrynene dine varer hele dagen og natten.
Et godt tips er å farge brynene med brynfarge en uke før bryllupsdagen. Dette gjør dem enkle å trekke i løpet av dagen.

Som nevnt tidligere anbefaler vi lyse og lyse nyanser for øynene, spesielt hvis du har lyse øyne. Hvis du er modig og har teknikkene nede, kan du enkelt tilpasse deg en fargepalett som Øyenskyggepalett som kommer i deilige nude og jordfarger.

elf eyeshadow palette - need it nude 83328

Hvis du vil gjøre det enklere og kanskje ikke har så mye tid på dagen, kan du rett og slett bruke en fin lys øyenskygge, gjerne med litt shimmer som NYX Baked Shadows.

Nyx baked shadow Easy rider

Nyx baked shadow Euphoria
Nyx baked shadow supernova
Nyx baked shadow shira

Når det kommer til vippene kan du enten velge en mascara som tilfører både fylde og lengde. Et godt tips er å bruke en vannfast mascara, da du kan forvente å felle en tåre eller to under seremonien. Ønsker du ekstra lengde og volum kan du også bruke falske øyevipper. Disse må enten påføres med lim eller leveres med lim som allerede er inkludert.

lepper

Som oftest velger bruden en lys og nøytral farge på leppene, da den passer best til et naturlig og klassisk utseende. Du kan imidlertid enkelt bruke en lys rosa eller ferskenfarge avhengig av øyenfargen din. Noen liker en matt leppestift fordi den varer hele dagen. Men andre velger en skinnende lipgloss da den gir friskhet til utseendet og ser veldig bra ut på bilder.

kinnene

I tillegg til en highlighter for å fremheve kinnbeina, er det ofte fint å sette litt farge på kinnene med en naturlig og lett blush og skape en fresh look.

Bruk gjerne en veldig myk rosa eller ferskenfarge for å fremheve kinnene litt.

NYX Powder Blush og med litt farge gir et naturlig resultat. Start med å påføre bare litt rouge og øk så intensiteten så du ikke får for mye på kinnene.

NYX powder blush pinched

NYX powder blush peach
NYX powder blush muave

Bruk en sluttspray for å sikre at sminken varer

En setting spray er like viktig som en primer da den holder sminken på plass, og sikrer at den varer lenger og ikke falmer.