Hårpleie Hudpleie

Lag din egen ansikts- og hårmaske

Da er det gode nyheter for alle som elsker DIY og skjønnhet. Vi gir tips og oppskrifter til hvordan du kan lage ansikts- og hårmasker med ingredienser rett fra ditt eget kjøkken. Vi har samlet våre favorittoppskrifter nedenfor. Hvis du ikke er en stor DIY-fan, ikke bekymre deg. Vi kommer med et supergodt alternativ til […]

Da er det gode nyheter for alle som elsker DIY og skjønnhet. Vi gir tips og oppskrifter til hvordan du kan lage ansikts- og hårmasker med ingredienser rett fra ditt eget kjøkken. Vi har samlet våre favorittoppskrifter nedenfor. Hvis du ikke er en stor DIY-fan, ikke bekymre deg. Vi kommer med et supergodt alternativ til hver oppskrift som du kan kjøpe direkte fra BEAUTYCOS.

Før du begynner å lage en ansikts- eller hårmaske, vær oppmerksom på hva huden din eller håret trenger slik at du får riktig pleie.

Lag din egen ansiktsmaske

Fuktighetsgivende ansiktsmaske for tørr hud

  • 1/2 avokado
  • 1 ss honning
  • 1/2 banan

Mos en halv avokado med en halv banan og tilsett deretter en spiseskje lunken honning. Rens huden for sminke og skitt og masser deretter ansiktsmasken inn i ansiktet og halsen.
La ansiktsmasken virke i 15 minutter og skyll den deretter av med lunkent vann.

Alternativt kan du bruke Caudalie Moisturizing Mask, som etterlater huden myk og smidig og regulerer fuktighetsnivået på bare noen få minutter.

Ansiktsmaske for uren hud

  • 1 moden tomat
  • 1 ts sitronsaft
  • 1 ts havregryn

Kombiner alle ingrediensene i blenderen og kjør til en jevn og jevn. Masser masken inn i ansiktet og fjern den etter 15 minutter med varmt vann. Avslutt med kaldt vann for å lukke porene i huden din.

Alternativt kan du Dr. Hauschka Revitalizing Mask, en effektiv leirmaske som er ideell for deg hvis du lider av uren og fet hud. Leire absorberer talg og skaper en god balanse i hudens talgproduksjon.

Lag din egen hårmaske

Hårkur som pleier og mykgjør håret

  • 1 eggeplomme
  • 0,5 liter øl

Pisk eggeplomme og øl godt og påfør i tørt hår. La virke i 15 minutter og vask deretter av.

Alternativt kan du bruke AHAVA Deadsea Water Deep Nourishing Hair Mask, en proteinrik og fuktighetsgivende hårmaske som gir intensiv næring og pleie.

Veldig fuktighetsgivende hårbehandling

  • Honning
  • oliven olje

Bland honning og olivenolje i forholdet 1:1 (avhengig av hvor tykt og langt håret ditt er).
Fordel masken gjennom håret og la den virke i 10-15 minutter, vask deretter håret grundig med varmt vann. Hvis håret føles fett, kan du ha godt av å rense det godt med sjampo og avslutte med balsam for å lukke hårstråene.

Alternativt kan du bruke Arganmer Instant Repair Mask, som gir håret et løft av fuktighet for å holde det silkemykt, sunt og skinnende.