Hudpleie

Hyaluronsyre: Bli vakrere nå med denne aktive ingrediensen stjerne

Vi kan ikke få nok av hyaluronsyre i tonere, serum og fuktighetskremer – og med god grunn. Hyaluronsyre er ikke bare bra for huden og kroppen, det passer også for alle hudtyper. Her er alt du trenger å vite om hyaluronsyre – pluss anbefalinger for å komme i gang.

Vi kan ikke få nok av hyaluronsyre i tonere, serum og fuktighetskremer – og med god grunn. Hyaluronsyre er ikke bare bra for huden og kroppen, det passer også for alle hudtyper. Her er alt du trenger å vite om hyaluronsyre – pluss anbefalinger for å komme i gang.

Hva er hyaluronsyre?

Hyaluronsyre er ikke en ny oppfinnelse eller noe hudpleieprodusentene har funnet på for å få oss til å kjøpe flere produkter. Her må vi bli litt tekniske: Hyaluronsyre er et karbohydrat med høy molekylvekt (glukosaminoglykan) som allerede finnes naturlig i kroppen vår. Det er en byggestein i kroppens bindevev (spesielt hud, ledd og øyne) som binder fuktighet og – grovt sett – gjør det til gel. Det er fuktigheten og gelen som gjør huden vår myk og fyldig, samt smører leddene våre. Hyaluronsyre har også antibakterielle og betennelsesdempende egenskaper som hjelper huden, for eksempel ved eksem, sår, rosacea og kviser.

Ikke la navnet lure deg. Selv om det er en syre, er den ikke hard, uttørkende eller brennende. Tvert imot vil de fleste sannsynligvis beskrive sin erfaring med hyaluronsyreprodukter som forfriskende, nærende og fantastisk fuktighetsgivende.

Hyaluronsyre er derfor fuktbindende og kan binde 1000 ganger sin egen vekt i vann. Når vi eldes, blir kroppen mindre i stand til å produsere og bevare hyaluronsyre på egen hånd, vi vil oppdage at ansiktshuden typisk blir tørrere, mer utsatt for rynker og mindre elastisk. Derfor vil de fleste av oss merke en markant forbedring i hudens utseende ved bruk av hyaluronsyre.

Kort sagt bidrar hyaluronsyre til å hydrere huden, minimere rynker, helbrede eksem, kviser og sår, minimere rødhet og øke hudens elastisitet.

Begynn nå med hyaluronsyre

Avhengig av dine behov kan du supplere hudpleien din med ett eller flere produkter som inneholder hyaluronsyre.

Trinn 1 er tonere som brukes om morgenen og kvelden direkte etter vask / rensing av ansiktet.


Exuviance Moisture Balance Toner – en effektiv og luksuriøs ansiktsvann som stimulerer cellefornyelsen og gir rikelig med fuktighet.


The Organic Pharmacy Jasmine Night Conditioner – En rik og regenererende toner som gir næring til huden hele natten.

MERK: Hyaluronsyre vises vanligvis på produkt- og ingredienslisten som hyaluronsyre, hyaluron eller HA. Det kan også vises som natriumhyaluronat – et stoff avledet fra hyaluronsyre som fungerer på samme måte.

Trinn 2 er serum eller olje … disse er tilgjengelige i en rekke deilige varianter som passer til forskjellige hudtyper og behov.

Doctor Babor Hydro Cellular Hyaluron Infusion – Et konsentrert hyaluronserum som virker umiddelbart, men som også trenger dypt inn og gir varig pleie for huden.

Caudalie Vinosource SOS Thirst Quenching Serum – En målrettet “fuktbombe” for deg som foretrekker enkle produkter med høy effektivitet og uten parabener/sulfater.
The Organic Pharmacy Expression Treatment – En intensiv behandling for fine linjer og rynker, spesielt rundt pannen, øynene og munnen.
Babor Skinovage Calming Bio Cellulose Mask (5 stk.) – En luksuriøs maske som gir et fuktboost til spesielt sensitiv og tørr hud.

Tilfører fuktighet til huden

Husk at hyaluronsyre ikke er fuktighetsgivende i seg selv. Du må fukte huden ved å drikke rikelig med vann og bruke en god fuktighetskrem sammen med hyaluronsyren.

Her er noen fine fuktighetskremer som også inneholder hyaluronsyre.

Doctor Babor Hydro Cellular Hyaluron Cream – en lett fuktighetskrem som er trygg å bruke for alle hudtyper.

Caudalie VineActiv 3-in-1 Moisturizer – Lette dagkremer med vitaminer


Caudalie Resvératrol Face Lifting Soft Cream
– Luksuskremer som strammer opp og fukter huden.
Embryolisse Cicalisse – Spesielt effektive kremer når du virkelig trenger en boost av helende og fuktighetsgivende pleie.

Som nevnt tidligere kan du enten bruke toner, serum eller fuktighetskrem med hyaluronsyre – eller alle tre trinnene hvis du føler at huden din vil ha stor nytte av enda mer mykhet og fuktighet.

Takk for at du leser og lykke til med hudpleien din!