Hudpleie

Hva er blått lys/HEV?

Er nettbrettet ditt farlig? Får du rynker av å jobbe foran datamaskinen? I dette innlegget skal vi se nærmere på hva blått lys gjør med huden og gi deg tips og triks til hva du kan gjøre for å beskytte huden mot blått lys. I denne artikkelen gjør vår kosmetolog Camilla oppmerksomheten din på temaet […]

Er nettbrettet ditt farlig? Får du rynker av å jobbe foran datamaskinen? I dette innlegget skal vi se nærmere på hva blått lys gjør med huden og gi deg tips og triks til hva du kan gjøre for å beskytte huden mot blått lys. I denne artikkelen gjør vår kosmetolog Camilla oppmerksomheten din på temaet blått lys og presenterer utvalgte hudpleieprodukter som beskytter mot det.

Blått lys påvirker både huden og øynene våre og kan gi både større og mindre skader på hud og netthinnen. Det kan også bidra til å sette i gang tidligere hudaldring. Hvis du er bekymret for tidlig aldring av huden, er det ikke lenger nok å unngå UVA- og UVB-stråler. Studier viser at blått lys fra både solen og de elektroniske enhetene du bruker også kan være skadelig for huden.
På grunn av hyppig og langvarig bruk av smarttelefoner og dataskjermer, er vi nå utsatt for mye mer blått lys enn vi tidligere ble eksponert for bare solen. Det er bevist at i løpet av et 8-timers skift, 4 dager i uken, blir du utsatt for like mye blått lys som om du tilbrakte 20 minutter i den brennende middagssolen.

Blue Light/HEV

Blått lys, også kalt synlig høyenergilys, genereres ikke bare av smarttelefonen eller dataskjermen. Lyset produseres også av solen, akkurat som det produserer UV-lys. Blått lys ligger midt i lysspekteret mellom UV-stråler og infrarødt lys.
Bølgelengdene til blått lys er ikke på langt nær så aggressive som UV-stråler, men de trenger dypere inn i huden. Noen forskere hevder at blått lys forårsaker minst like mye skade som frie radikaler. Derfor er det viktig å påpeke at vi er mye mer utsatt for sol utendørs enn innendørs når vi sitter foran skjermene våre. Dette betyr imidlertid ikke at vi ikke skal reagere på eksponering fra elektroniske enheter.

turned-on flat screen monitor and wireless keyboard

For tidlig aldring av huden

Frie radikaler

Frie radikaler er ikke synlige, men er et fenomen som de fleste har hørt om, spesielt de som bryr seg mye om hudpleie. Kort fortalt er et fri radikal et ubalansert og kjemisk ustabilt molekyl som kan ha skadelige effekter og har vært knyttet til en rekke sykdommer.

Oftest hører man om frie radikaler i forbindelse med røyking, solstråler, forurensning og andre elementer som danner grunnlaget for tidlig aldring av huden.

Antioksidanter

Antioksidanter nøytraliserer de negative effektene av frie radikaler på huden. De finner du blant annet i kostholdet ditt og kosttilskuddene du tar.
De finnes også i frukt, grønnsaker og nøtter. Du kan ta vare på huden og kroppen din samtidig ved å justere kostholdet ditt. Dessuten betyr det også at du kan skreddersy hudpleierutinen din for å bekjempe frie radikaler.

woman standing on beach

Bekjemp sammenbrudd med disse hudpleieproduktene

Hos BEAUTYCOS har vi en rekke utvalgte produkter som beskytter huden mot blått lys.
Nedenfor introduserer jeg kort utvalgte hudpleieprodukter fra Doctor Babor som beskytter huden mot både UVA/UVB og blått lys

Schützen Sie das Gesicht vor UVA/UVB/Blaulicht


Doctor Babor Protect Cellular Mattifying Protector SPF 30

Denne solkremen med SPF 30 er mattende og ideell for de som ønsker å beskytte huden mot miljøskader som aldersflekker, for tidlig aldring, tørrhetslinjer og mer. Kremen har også en lett konsistens og SPF 30, som beskytter huden mot UVA- og UVB-stråler. Samtidig inneholder den Babors unike Protect Complex, som beskytter huden mot skader forårsaket av infrarødt og blått lys/HEV som sendes ut av både solen og elektroniske enheter. Produktet er parfymefritt og kan brukes av alle hudtyper.
Du finner dette produktet her

Doctor Babor Protect Cellular Protecting Balm SPF 50

Denne ansiktskremen med SPF 50 er ideell for de som ønsker å beskytte huden mot miljøskader. Kremen inneholder blant annet antioksidanter og vitamin E, som motvirker skader forårsaket av pigmentflekker, for tidlig aldring av huden, tørrhetsrynker og mye mer. Med SPF 50 beskytter denne balsamen huden mot UVA- og UVB-stråler og inneholder Babors unike Protect Complex, som også beskytter huden mot skader forårsaket av infrarøde stråler og blått lys/HEV generert av solen og elektroniske enheter.

Kremen kan brukes etter en peeling, diamantskjæring osv. Den er også parfymefri og passer for alle hudtyper.
Du finner dette produktet her

Beskytt kroppen mot UVA/UVB/blått lys


Doctor Babor Protect Cellular Body Protection SPF 30

Med denne bredspektrede kroppssolkremen med SPF 30 pleier du huden på kroppen din og beskytter den mot alle angrepene som huden blir utsatt for. Denne kroppskremen inneholder antioksidanter og blant annet vitamin E, pleier og pleier huden og motvirker skader som pigmentflekker, for tidlig aldring av huden, tørrhetsrynker og mye mer.

Doctor Babor Protect Cellular Body Protection med SPF 30 beskytter huden mot UVA- og UVB-stråler og inneholder også Babors unike Protect Complex-formel, som beskytter huden mot skader forårsaket av blant annet infrarøde stråler og blått lys/HEV.
Kremen er parfymefri og kan brukes av alle hudtyper.
Du finner dette produktet her

Følgende merker produserer utvalgte produkter mot blått lys?