Vakre øyne

Guide: Finn riktig øyesminke for øyenfargen din

Øyemakeup gjør hele forskjellen for utseendet ditt. Den kan være dramatisk og dristig for kvelden ute, myk og nøytral til familiebrunsjen, eller energisk og fargerik for de ekstra ville dagene. Selv om mye avhenger av anledningen, kan du også bruke fargeteori og velge nyanser som passer deg. Vi kan hjelpe deg her. Finn riktig øyesminke […]

Øyemakeup gjør hele forskjellen for utseendet ditt. Den kan være dramatisk og dristig for kvelden ute, myk og nøytral til familiebrunsjen, eller energisk og fargerik for de ekstra ville dagene. Selv om mye avhenger av anledningen, kan du også bruke fargeteori og velge nyanser som passer deg. Vi kan hjelpe deg her. Finn riktig øyesminke for din øyenfarge med BEAUTYCOS.

Øyenskygge for blå øyne 

Blå øyne er en av de mest normale typene, og her er det lurt å velge varme farger til øyesminken. Blå er en kul nyanse, så brun, kobber, gull, naken, burgunder og lignende vil få dem til å kontrastere mer med øyelokkene dine og virkelig få dem til å skille seg ut.

Det du imidlertid spesielt bør unngå hvis du har blå øyne er å bruke blå øyenskygge og mascara. Den smelter bare inn i øyenfargen din og fremhever den ikke. Derimot bør du velge brun eyeliner og mascara hvis du vil skape størst mulig popeffekt for øynene dine.

Oppdag vårt store utvalg og den rette øyenskyggen for blå øyne.

Øyenskygge for grønne øyne

Har du grønne øyne kan du bruke en litt mer fargerik øyenskygge. Komplementærfargen til grønn er lilla, så nyanser som pleier å være nærme er f.eks. Plomme, fiolett, fersken og aprikos. Bronse og gull kan også gi øyesminken din en vakker finish.

Som med blåøyde mennesker, unngå kule øyenskygger som blå, hvit, grønn, pastellfarger og lignende. Det kan vaske ut fargen din, slik at du ser blek ut. For mascara og eyeliner kan du prøve svart eller mørk brun.

Øyenskygge for brune øyne

De av dere som har brune øyne er veldig heldige fordi det er så mange alternativer for å matche dem med en god øyenskygge. Siden øynene dine er relativt nøytrale, men fortsatt har en varm tone, kan du bruke mange farger.

For det naturlige utseendet er det opplagt å bruke jordfarger, mens lyse variasjoner av blått, grønt, brunt, gull, lilla og grått kan legge til ekstra aksent. Men når du velger en farge, må du huske på at brunt er varmt, så en trygg balanse kan være å holde seg til kjølige og lyse farger.

Mangler du en palett med lyse og kule øyenskygger til dine brune øyne? Finn riktig øyesminke for din øyenfarge her.

Øyenskygge for grå øyne 

Du ser ikke ofte grå øyne, men mange blåøyde har en viss grad av grått i øynene. De to fargene er mye i samme skala, og derfor overlapper også matchingen av øyesminke. Igjen betyr dette at øyenskyggen din skal tilføre litt varme til ansiktet ditt, og derfor skaper brun, kobber og naken en fin effekt.

Siden grå er en mer subtil øyenfarge, kan du enkelt gi den mer gass med lyse farger som lilla og rosa. For mascara og eyeliner kontrasterer svart vakkert og har en skarp innrammingseffekt.

Mangler du en palett med varme og klare øyenskygger til de grå øynene dine? Finn riktig øyesminke for din øyenfarge her.