Hårpleie

FAQ for Curly Girl-metoden

For 7 måneder siden begynte Maria å leve etter Curly Girl-metoden. Metoden er kjent over hele verden da den puster nytt liv i tørre, kjedelige og uregjerlige krøller. Les mer om Marias erfaring med metoden samtidig som du får svar på ofte stilte spørsmål. Kanskje det er en krøllete jente gjemt inni deg også. Curly […]

For 7 måneder siden begynte Maria å leve etter Curly Girl-metoden. Metoden er kjent over hele verden da den puster nytt liv i tørre, kjedelige og uregjerlige krøller. Les mer om Marias erfaring med metoden samtidig som du får svar på ofte stilte spørsmål. Kanskje det er en krøllete jente gjemt inni deg også.

Curly Girl-Startup

Da jeg først hørte om Curly Girl-metoden, virket alt så forvirrende fordi det å være en Curly Girl ikke bare handler om vask og styling. Å være en ekte Curly Girl er en livsstil med et sett med regler du lever etter.

Jeg ønsket å bytte til Curly Girl-metoden for å få sunnere hår og mer definerte krøller uten krus. Til tross for ordet Curly Girl kan metoden faktisk brukes av alle som ønsker å ta godt vare på håret.

Jeg har brukt metoden i 7 måneder nå og har hatt mange spørsmål om metoden i løpet av denne tiden. Så jeg skal prøve å svare på noen av de mange spørsmålene du måtte ha som ny krøllet jente i en forvirrende krøllet jenteverden.

Spørsmål, spørsmål, spørsmål?

Hvilke produkter bør jeg kjøpe?

Hvis dette er første gang du bytter til metoden, må du først kjøpe en vaskebalsam som vil fungere som din “sjampo” så vel som en god balsam. Deretter må du eksperimentere for å finne hva som fungerer for håret ditt. Du kan også enkelt bruke samme balsam til vask og stell.

I tillegg må du finne stylingproduktene som passer til håret ditt. Til å begynne med vil jeg anbefale en god krøllekrem og gele med mye hold.

Husk at alle produkter skal være fri for sulfater, mineralolje, voks, tørkesprit og silikon.

Sjekk ut BEAUTYCOS sitt brede utvalg av Curly Girl-godkjente produkter her

Hva er siste vask?

Den siste vask er en “hellig handling” som utføres før du går all-in med Curly Girl Method. Ikke tull, sluttvasken er en hårvask hvor du kvitter håret med alle silikonene du tidligere har brukt i hårproduktene dine. Den eneste måten å vaske silikon ut av håret på er med sterke rengjøringssulfater. Derfor vasker du håret en siste gang med en sulfatrik sjampo. Etter det er du klar til å bli en ekte krøllete jente.

Hva er co-wash?

Co-wash står for vask med kun balsam, som betyr å bruke balsam i stedet for sjampo.

Hva er forskjellen mellom en vaskebalsam og en shampoo med lavt poo?

Begge produktene inneholder rensende ingredienser, men en vaskebalsam/rensebalsam inneholder mye mildere rengjøringsmidler. Det er derfor best å bruke en balsam og massere den godt inn i hodebunnen i 5 minutter.

Hvis du bruker balsam for å vaske det bare ikke fungerer for håret ditt, som en siste utvei kan du velge lav-poo-metoden hvor du bruker en sulfatfri sjampo. Du kan også bytte mellom disse to.

Hvordan vet jeg om håret mitt mangler protein eller fuktighet?

For å finne de riktige produktene til håret ditt må du først gjøre en strekktest. Strekktesten forteller deg om du bør gå for produkter med primært protein eller fuktighet.

Ta en hårstrå med tørt hår og strekk det så mye som mulig før det ryker.

For mye fuktighet: Hvis du kan strekke håret mye før det ryker, betyr det at håret har for mye fuktighet. Velg derfor produkter med mye protein.

For mye protein: På den annen side, hvis håret ryker nesten umiddelbart og føles litt som halm, trenger håret mye pleie og fuktighet.

Perfekt balanse: Hvis du kan strekke håret litt og så kommer det tilbake til samme lengde uten å gå i stykker, er det i en sunn fuktighet/proteinbalanse.

Kan jeg bruke en hårbørste?

Med curly girl-metoden, ikke bruk en hårbørste for å løse opp håret. Gre i stedet bare håret med fingrene på badet når håret er vått og velstelt, da dette er mye skånsommere for håret og du unngår å skade håret og knekke hårstråene. Hvis fingerredning ikke fungerer for deg, kan du bruke en kam med bred tann.

Til styling kan du imidlertid absolutt bruke en børste som er bred mellom radene, for eksempel Denman D3, tilgjengelig i mange flotte design. Her er det bare å ta annenhver rad med bust ut av børsten. Børsten er perfekt for å distribuere stylingproduktene dine gjennom håret og sørger for minimal frizz.

Hvorfor kan jeg ikke bruke varme?

Varmen fra rettetang, krølltang og hårføner legger ekstrem belastning på hårstråene, og får krøllene til å miste sin vakre, krusfrie form. Derfor, som en Curly Girl, er det viktig at du ikke varmer opp de vakre krøllene dine. Du kan imidlertid føne håret på laveste hastighet og laveste varme med en diffuser festet. Prøv å lufttørke håret i stedet for å bruke en diffuser og se hva som fungerer best for deg.

Er dette godkjent?

Det kan være en jungel som navigerer de mange forbudte ingrediensene. Som nybegynner printet jeg ut en liste over ingrediensene som ikke skulle være med i produktene mine og hengte den på kjøleskapet. Over tid har jeg lært de fleste avslutningene utenat, slik at jeg raskt kan skanne produkter for godkjente ingredienser.

Når kan du forvente resultater?

Vent, det kan ta lang tid! Jeg er selv midt i prosessen og vet at jeg bare må holde ut slik at håret mitt blir vakkert og frizzfritt. Noen krøllete jenter opplever betydelig forbedring etter bare den første skyllingen, men det er først når du har knekt koden, funnet de riktige produktene og de riktige stylingmetodene for håret ditt at du ser de endelige resultatene. Forvent at det tar opptil et år å få håret slik du vil ha det. Så IKKE gi opp etter bare noen få måneder.

Se Marias resultater etter bare 7 måneder med bruk av metoden.

Innlegget er skrevet av Maria Andersen, e-handelskoordinator i BEAUTYCOS.