Hårpleie

Derfor ble jeg en Curly Girl

Jeg har alltid hatt mange naturlige krøller, men i løpet av årene har farge, varme osv. gjort håret mitt til en tørr høystakk som ikke hadde mye krøll. En venn fortalte meg om CG-metoden og så begynte jeg. Les om Pias erfaringer med Curly Girl Method i denne artikkelen. Curly Girl – kort oppsummert Curly […]

Jeg har alltid hatt mange naturlige krøller, men i løpet av årene har farge, varme osv. gjort håret mitt til en tørr høystakk som ikke hadde mye krøll. En venn fortalte meg om CG-metoden og så begynte jeg. Les om Pias erfaringer med Curly Girl Method i denne artikkelen.

Curly Girl – kort oppsummert

Curly Girl Method er en helt spesiell hårpleierutine for alle som ønsker å fremheve sine naturlige bølger og krøller. Metoden kommer fra Lorraine Masseys bok: Curly Girl: The Handbook, som etter hvert har blitt et verdenskjent fenomen og nå brukes av menn og kvinner over hele verden.
Metoden unngår blant annet bruk av sjampo og varmeapparater, som erstattes av balsam og ulike stylingprodukter uten krølleskadelige ingredienser.
For noen er det en omfattende metode, men for de fleste er resultatet verdt det.
Les om Pias erfaringer med Curly Girl Method og se de fantastiske resultatene etter bare 4 måneders bruk av metoden.

Pias krøller ved hjelp av Curly Girl Method

Hvordan ble jeg en krøllete jente?

«Jeg har alltid hatt mange naturlige krøller. Men med årene har båter, farge, varme osv. gjort håret mitt til en tørr høystakk som ikke hadde mye krøll igjen. En venn begynte å bruke metoden og fortalte meg om det. Hun hånet på Instagram den gang. Jeg ble nysgjerrig, gjorde litt research og begynte stille. Jeg begynte med kjøpet: Siden jeg er en cowash og leave-in person fra starten, fikk jeg meg en bomulls t-skjorte og dro. Det var vanvittig det som skjedde på så kort tid.
Pia har brukt metoden i 4 måneder nå og har allerede merket at krøllene hennes er mindre krusete og mye mer definerte.

Mitt tips til Curly Girl-metoden

  • Bruk en bomulls T-skjorte i stedet for et håndkle. (Klem med t-skjorte for å fjerne overflødig vann) etter eksponering. Det skaper mye mer definerte krøller for meg.
  • Sov med sateng/silke hette eller sateng/silke putevar. Den er skånsommere mot håret og skader derfor ikke krøllene som bomull. Med hetten kan jeg noen ganger til og med spare meg selv for å gjøre håret mitt dagen etter… Her kan jeg bare holde håret på plass.
  • Når du føner håret bør du alltid gjøre det på lavest mulig varme. Hold gjerne håret oppe i 60 sekunder eller lenger før du fjerner diffuseren. Dette skaper mindre krus.

Status etter 4 måneder som Curly Girl

“Jeg vet at jeg fortsatt har en lang vei å gå…” Det klare resultatet kom virkelig etter at jeg klippet av mye av det kjedelige og tørre håret. Nå begynner jeg virkelig å definere krøllene, fra starten av har jeg blitt mykere krøller med mye sprett Jeg tonet håret mitt med en godkjent CG-tonefarge som skal vare lenger enn vanlig sølvsjampo, men denne er fortsatt under testing.
Jeg gleder meg til å fortsette med metoden og er sikker på at de langsiktige resultatene vil være fantastiske.

Tusen takk til Pia, som gjerne deler sin historie og erfaringer med Curly Girl Method.
Dette blogginnlegget vil fortløpende bli oppdatert med Pias erfaringer samt gode tips og triks.
Hvis du vil lære mer om CG, kan du lese innleggene våre (Curly Girl Method). Ønsker du å komme i gang med CG-metoden, har vi samlet all kunnskapen du trenger for å komme i gang her.

Følg Pia på Instagram, hvor hun deler bilder og erfaringer fra hverdagen som Curly Girl: @Pia_susan